КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 1 март 2025 г.

Пюре от печена тиква и червена пиперка с орехово мляко



   Направих печена тиква във фурната.Изпекох и една червена пиперка капия. Имах друга идея, но реших да направя пюре с орехово мляко.Пасирах всичко това.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 малка тиква Матилда

1 червена пиперка капия

1 ч.ч. или повече орехово мляко

500 грама пресни печурки

1 ч.л. келтска сол

1 с.л. зехтин

хранителна мая

    Измийте хубаво тиквата и я нарежете на парчета.Почистете семето и меката вътрешна част. Срежете пиперката на 2 по дължина, почистете семето.Печете на фурна тиквата и пиперката върху хартия за печене.В пасатор смесете ореховото мляко, тиквата и пиперката и пасирайте.

   Почистете гъбите, измийте леко и нарежете на филийки заедно с пънчетата.Поставете в еър фрайър, добавете солта и мазнината и разбъркайте.Включете програма горещ въздух.Всеки 5 минути разбърквайте с дървена лъжица.

   В плато или чиния поставете канапе от пюрето, отгоре гъби.Поръсете с хранителна мая и сервирайте.

         Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар