КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 25 август 2014 г.

Салата с паста от покълнали жълт грах и боб черно око / Pasta salad with sprouted yellow peas and beans black eye /



    Тази залата приготвих със смлени в чопър покълнали жълт грах и боб черно око.Използвах по 1 1/2 с.л. сухи зърна, от които направих кълновете.Тези зърна закупих  от индийски магазин.Те са с перфектно качество и покълват чудесно.Жълтият грах е подобен на зеления, но има жълт цвят, а бобът черно око има кремави зърна с черно в единия край.Кълновете им са чудесни на вкус.
   НЕОБХОДИМИ  СА : 2 - 3 домата, 1 краставица, 10 -15 маслини стафидаки, хималайска сол - по - желение, зехтин и лимонов сок / балсамов оцет /, прясна дребна бамя - 5-10 броя.
  НАЧИН  НА ПРИГОТВЯНЕ : Нарежете обелената и измита краставица на жулиени.Аз използвах за тази цел приставката на рендето Вьорнер.Смелете кълновете, овкусете със сол и зехтин и поставете пастата в средата на чиния.Около нея подредете бордюр от краставички и маслини, към който сте добавили кръгчета прясна бамя. Украсете с резени домати и залейте с дресинга от зехтина и лимоновия сок.
   Да ви е сладко !

Боб черно око - сухи  зърна

Жълт  грах - сухи  зърна 

Приготвените  кълнове  от  боб черно око 

Кълнове  от  жълт грах  

Смляната  и  овкусена  паста  от  кълнове


Салатата  в готов  за  поднасяне  вид 

Няма коментари:

Публикуване на коментар