КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 25 август 2014 г.

Салата с кълнове от черна леща / Sprouts salad with black lentils /


        За тази салата използвах покълнала черна леща.Закупих лещата от индийски магазин.Кълновете приготвих по описания в съответна публикация начин.Черната леща е вид дребен боб с черен цвят, които както и всички бобови растения е много богат на качествени растителни белтъчини.Кълновете от него имат приятен вкус и се приготвят бързо и лесно.
НЕОБПОДИМИ  ПРОДУКТИ : 2 - 3 домата, 1 краставица, 1 средно голям морков, 100 грама прясна бамя, 2 ч.л. семена от небелен сусам, 1/2 глава кромид лук, около 20 дребни маслини стафидаки, хималайска сол - по -желание, 2 ч.л. балсамов оцет или лимонов сок, 2 -3 с.л. зехтин, 10 - 15 листа италиански босилек.
    Начин  на  приготвяне : Нарежете на ситно лука, краставицата на 2 по дължина , а после на полумусуци.Добавете кълновете и нарязаните на едро домати.Накъсайте на едро листата на босилека и добавете и тях.Бамята и моркова нарежете на кръгчета, добавете заедно с маслините към салатата.Овкусете с дресинга и разбъркайте.
    Добър  апетит !
Черна  леща  - сухи  зърна

Кълнове  от  черна  леща

Италиански   босилек






Салатата   в  готов  вид

Няма коментари:

Публикуване на коментар