КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 11 август 2014 г.

Сушене на цветове от тиквички / Drying flowers of zucchini /

 

  Използвам цветовете от тиквички в различни ястия и дълго се чудих как да ги запазя за зимата.Реших да ги изсуша по два начина :
   1.Вземете пресният цвят и както е с тичинката го поставете между два листа хартия.Отгоре поставете тежест.Така цветът ще се изсуши както се суши хербарий.
   2.Вземете пресни цветове и ги поставете с тичинките надолу върху хартия или вестник.Когато леко засъхнат внимателно ги отделете от хартията.Оставете ги на сянка за допълнително доизсушаване.
   Така приготвените цветове служат за украса на ястия, пици, гарниране на студени супи, ястия с кълнове или ориз.
  Пресните цветове могат да се запазят 2- 3 дни в хладилник.

Сушене  върху хартия  или  вестник



Готовите  изсушени   цветове

Изсушен  цвят  по хербарийния  метод

Няма коментари:

Публикуване на коментар