КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 13 август 2014 г.

Плодово пюре с фурми и годжи - бери / Sauce with dates and goji - berry /

 

         Лятото и есента са чудесни сезони, в които преобладават  пресните плодове и зелинчуци.Ние не трябва да пропускаме възможността да заредим организма си с натурална храна, витамини и микроелементи.Разнообразието на плодове по нашите земи е голямо, но за жалост се употребяват почти винаги в консервирано състояние.Сладките и добре узрели плодове трябва при възможност да се употребят пресни, необработени.За целта аз приготвям плодови пюрета и мусове в различни варианти със сушени плодове.Така плода се оползотворява по - бързо от организма и в по - голямо количество.
   За това плодово пюре използвах няколко сливи, 1 круша, 5 - 6 фурми, сушени плодчета годжи - бери и 2 зрели праскови.
   Смелете в блендера почистените и нарязани плодове - круша, сливи и праскови.Добавете и 3 - 4 фурми.Украсете пюрето с плодчета годжи - бери  и 1 -2 фурми.
   Да ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар