КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 4 май 2016 г.

Печени пресни картофи на фурна с див чесън / Roasted new potatoes baked with wild garlic /



       Преди известно време засях в градината ни див чесън.Закупих семената от магазин за продажба на зеленчуци за засяване.Този чесън може да се засее и в саксия и цялогодишно да се използва като подправка.Реже се с ножичка.Използвах този чесън и за печени картофи на фурна, които придобиха прекрасен аромат.В големите търговски вериги може да се намери и див лук, който се реже с ножичка.Продава се засят в саксийка, а за желаещите се продават и семена за засяване.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 
1 кг.пресни картофи
1 ч.ч. вода
1 кафена чашка зехтин
хималайска сол - на вкус
див чесън - на вкус
  Картофите се измиват и леко обелват / по желание могат ако са дребни да не се белят.Заливат се само с водата, овкусяват се със солта.Пекат се под фолио.Когато водата почти изври се налива зехтина и се запичат само на горен реотан.
  Преди сервиране се наръсват с див чесън.Приятен апетит !








  

2 коментара:

  1. Ели, правя пресни картофи в тенджерата под налягане само с бучка масло и сол, без вода, точно за 10 минути след свистенето. Аз досега си мислех, че левурдата е див чесън:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      не съм пробвала да правя картофи само с мазнина, без вода в тенджера под налягане.
      Има много видове див чесън.Левурдата също е див чесън, някои и казват мечи лук.В гората може да се намери див чесън от различен вид.Миналата година намерих чесън, който в основата на бялата част има черни семенца.А израства със стъбло, на което има лилава цветна топка.Така,че много видове див чесън има, особено в различните видове гори.
      Поздрави !

      Изтриване