КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 11 февруари 2018 г.

Веган пермезан с хранителна мая / Vegan permesan with food yeast /






    Тази  рецепта за приготвяне на веган пермезан открих върху опаковката на хранителната мая, която закупих.Приготвянето е много лесно и бързо, а пермезанът , приготвен по този начин е наистина много вкусен.
   Използвайте този пермезан във всички ястия , които изискват добавка на кашкавал - пици, тестени изделия, мусаки, ястия с яйца, салати.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  :

1 ч.ч. бадеми / използвах белени / - около 150 - 200 гр.
2 с.л. хранителна мая / сложих повече 3 с.л. с връх /
1 ч.л. чесън на прах

     Смелете най - напред бадемите в сухо състояние в пасатор, добавете хранителната мая и чесъна на прах и отново смелете.Полученият веган пермезан съхранявайте в хладилник в стъклено бурканче с капак.



 




4 коментара:

  1. Веси,
    този веган пермезан е чудесна и много вкусна поръска.Може да се използва дори за супи, а за пици е направо незаменим.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    веган пермезана може да послужи за поръска на мусаки, както и всякакви други постни и месни ястия .Чудесен е на вкус, но вместо чесън може да се използва друга подправка.Ако се добави зелена подправка / копър, магданоз или дори мента / тази поръска ще е чудесна и за сладкиши или сладолед.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване