КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 28 февруари 2018 г.

Сурова каша от овесени трици и коприва / Raw porridge of oat braun and nettle /



   Овесените трици както и овесените ядки могат да послужат през постните периоди на годината за приготвяне на вкусна каша.Кашата може да се свари и към нея да се добавят плодове, ядки, семена, зеленчуци / пресни или сушени /.Когато се пости без мазнина кашата се приготвя само с вода.Различните подправки както и зехтина добре овкусяват този вид каша независимо как е приготвена - сурова или варена.
    Овесените ядки понякога предизвикват киселини и болки в стомаха така,че внимавайте ако имате язва, гастрит или някакъв друг проблем.
    
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

100 - 150 - 200 гр. овесени трици или фини овесени ядки
вода
1 щипка сол
прясна коприва - 1 - 2 шепи малки връхчета
зехтин / по желание /
1 - 2 склидки счукан чесън / по желание /

   Залейте триците / овесените ядки / с вода в съотношение 1 част трици на 3 части вода и разбъркайте.Оставете така 6 часа и отново хубаво разбъркайте.Ако е нужно отцедете водата от тази смес.Добавете сол и нарязана много ситно сурова коприва.Ако желаете пасирайте допълнително сместа в пасатор или блендер до гладкост.
   Сервирайте кашата с добавка на зехтин и  чесън ако желаете.
                   Приятен  апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар