КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 28 февруари 2018 г.

Сурова пица с нахут, рукула, веган пермезан / Raw pizza with chickpeas, rucula, vegan permezan /



   Тази пица направих с кълнове от суров нахут, веган пермезан и рукула.Рядко употребявам рукура и то от тази, която е гръцка - с по - дребни, светлозелени листенца.Именно тя е по - нежна и с по - фин, деликатен вкус.Тя е чудесна като добавка към салати, блюда и пици.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 гр. суров сух нахут
1 голям домат
1 шепа прясна рукула
маслини
подправки - риган, червен пипер, чубрица
хималайска сол - 1 щипка
зехтин
веган пермезан / за поръска /

Най - напред приготвям кълнове като заливам за 12 часа сухия нахут с вода / да го покрие/.Отливам водата след това и оставям на стайна температура за 24 - 36 часа докато се появят кълнове.Смилам 2 пъти кълновете в машинка за мелене на месо без добавка на вода.
Тази сурова смес използвам за приготвяне на суров блат за пицата.
Всеки според личните си предпочитания и вкус може да избере продуктите за украсата - в случая наръсих блата със сол и посправки, подредих пресните листенца от рукула, кръгчета домат, веган пермезан и маслини.Отгоре поръсих със струйка зехтин.
               Приятен  апетит !















Няма коментари:

Публикуване на коментар