КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 15 юли 2018 г.

Паста от чесън с оцет / Garlic paste with vinegar /



    Тази паста от суров стар чесън направих още в края на пролетта.Но едва сега публикувам рецептата.Обикновено винаги остават стари глави чесън, които не сме успели да консумираме.Тази година реших да ги приготвя по много лесна рецепта.Получих много вкусна, пикантна паста, която съхранявам в хладилника вече няколко месеца.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

стар чесън на глави
винен оцет

   Почистете склидките чесън и ги нарежете на ситно.Смелете ги в пасатор или нутрибулет като добавяте по малко оцет.Използвах хубав винен оцет за по - добро съхранение и трайност.Не добавих сол.Пастата е подходяща за гарниране на ястия и гаринури от зеленчуци, риба, месо.
     Съхранете пастата задължително  в стъклени бурканчета с капачка в хладилника.
                     Приятен  апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар