КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 16 юли 2018 г.

Пресни картофи с лимонова кора и сушен цвят от турта / Fresh potatoes with lemon peel and dry color from the tour /


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кг. пресни дребни картофи
2 с.л. сушена турта
кора от 1 лимон
сок от 1 лимон
зехтин
хималайска сол

канапе - зеленина по избор

Сварете картофите на пара или в малко подсолена вода без да ги белите.Загрейте зехтин в тенджера с дебело дъно добавете картофите и разбъркайте няколко пъти.Овкусете със сол, цвят от турта, лимонова кора и лимонов сок и разбъркайте.Снемете веднага от огъня.
    Поднесете готовата гарнитура леко изстинала върху ситно нарязани ивички зеленина - пресен спанак, рукула , бораго, тученица, живовляк, зелена салата.
           Приятен  апетит !











2 коментара:

  1. Направо бликаш от идеи, неизчерпаем източник си...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      туртата е чудесно растение за жените, а сушеният цвят можем да използваме в кухнята.Много ястия могат да се аранжират с цвят от турта.
      Поздрави !

      Изтриване