КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 15 юли 2018 г.

Салата от сурови тиквички с листа от глухарче, краставична трева и репички / Salad from raw zucchini with dandelionleaves, cucumber grass and radishes /





    Лятото е сезонът, в който правя много салати, разхладителни напитки и сладолед.Обичам много пресните тиквички и когато са малки ги използвам в салати както краставичките.Тези тиквички са наше производство.Берем ги когато са малки, крехки и с много нежна кора.Те са чудесни за приготвяне на салати.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 зелена тиквичка
1 жълта тиквичка
1 връзка репички
5 - 6 листа бораго / краставична трева /
1 шепа млади листа от глухарче
1/2 връзка копър
балсамов оцет
зехтин 
1 щипка хималайска сол

    Измийте и почистете репичките и тиквичките.Всяка тиквичка срежете на 2 по дължина и от нея направете дълги тънки ленти с белачката.Нарежете репичките на полумесеци.Измитата заленина / бораго, глухарче и копър / нарежете на фини тънки лентички или на ситно.
    Смесете всички продукти за салатата в голяма купа, овкусете и разбъркайте хубаво.Добре е салатата преди поднасяне да престои около 1/2 час в хладилник.
           Приятен  апетит !













Няма коментари:

Публикуване на коментар