КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 1 декември 2024 г.

Гъби шийтаке с праз лук и моркови

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

5 - 6 големи праз лука

200 грама гъби шийтаке

1 малък морков

струйка зехтин

1 щипка сол

1 с.л. с връх сушен гръцки риган

1 щипка сушена мащерка

1 ч.ч. вода

    Измийте и почистете моркова и праз лука.Нарежете на тънки ивички праза, а моркова настържете на едро ренде.Задушете зеленчуците в зехтин и 50 мл. вода.Добавете почистените и нарязани на иички гъби.Разбъркайте и залейте с 1ч.ч. топла вода.Варете на тих огън до готовност.Сервирайте ястието леко топло или студено и да Ви е сладко !









Няма коментари:

Публикуване на коментар