КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 9 декември 2024 г.

Лодки от сладки картофи с гъби шийтаке и хранителна мая / Sweet potato boats with shiitake mushrooms and nutritional yeast /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 сладки картофа

200 грама гъби шийтаке

1 щипка сол

зехтин

100 мл. вода

хранителна мая за поръсване отгоре

хартия за печене

    Измийте сладките картофи и ги почистете ако е необходимо.Срежете ги на две части по дължината , направете ромбоидни прорези отгоре, намажете със зехтин и печете на 180 - 200 градуса на средното ниво на фурната до омекване и лек загар. Използвам предварително намазана с мазнина хартия за печене.

   Почистете гъбите със салфетка, измийте леко ако е необходимо и нарежете на тънки ивички.Загрейте водата  и зехтина и пуснете гъбите.Задушавайте отначало на силен огън.След около 5 - 6 минути намалете огъня, добавете солта и продължете да готвите докато останат на мазнина.

    Оставете сладките картофи леко да изстинат във фурната.Сервирайте ги в плато като поставите отгоре гъбите и поръсите с хранителна мая.Поднесете леко топли или стъдени и да Ви е сладко !









Няма коментари:

Публикуване на коментар