КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 9 декември 2024 г.

Печени сладки картофи с чесън и розмарин / Roasted sweet potatoes with garlic and rosemary /

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

5 сладки картофа

зехтин

сол

чесън 

розмарин

    Измийте и почистете сладките картофи.Срежете ги на две по дължина.Направете ромбоидни прорези с нож на всеки картоф.Печете върху предварително намазнена хартия за печене във фурната на средно ниво. Температурата за печене е 180 - 200 градуса.За около 50 - 55 минути са готови.

    Счукайте чесъна заедно със солта в дървена гаванка.Готовите сладки картофи сервирайте в порционни чинии гарнирани със счукан  чесън и стрит розмарин.

             Да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар