Тази рецепта отново е от румънската кухня. Приготвя се лесно и може да се гарнира по различен начин. Подходяща е за детско хранене .
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
480 грама сладки картофи
1 пащърнак
резен целина
2 моркова
1 червена пиперка
1 кромид лук
2 скилидки чесън
сол
11/2 литра вода
За гарниране : хранителна мая, чили, крутони, зехтин
Вкички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват едро.Поставят се в кипящата вода и се разбъркват. Добавя се солта, зърната черен пипер и дафиновия лист. Супата се вари на умерен огън до готовност на зеленчуците. Накрая подправките / дафинов лист и черен пипер / се изваждат и супата се пасира.
Поднасяме супата в порционни купички гарнирана според предпочитанията със струйка зехтин, чили, крутони или хранителна мая. Към нея могат да се добавят и гъби или да се гарнира с тях.В случай,че се приготви в периода извън пости може да се гарнира със сирене или извара.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар