КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 12 декември 2014 г.

Салата от сурова тиква и кореноплоди / Salad of raw pumpkin and carrots /


 
   Суровата тиква е много подходяща за салати и добре се комбинира с всички кореноплоди, особено с морковите.Тази салатка направих от различни, останали в хладилника кореноплоди.Добавих маслини и тънки филийки червен лук.
   Настържете на едрото или на ситното ренде парче тиква, морков, алабаш и целина. Използвайте и част от зелените листа на целината, нарежете ситно няколко по - малки стръка.Добавете маслините и нарязаният на тънки ивички червен лук.Овкусете салатата със зехтин, ябълков оцет или лимонов сок.
    Да ви е сладко !












4 коментара:

  1. Много свежа и витаминозна е салатката, а и колоритна:). не съм опитвала сурова тиква, изненада е за мен. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Суровата тиква е много вкусна, както в салати , така и в сладки ястия или десерти.Пробвай и ще се убедиш, Кате !
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Богата , вкусна и здравословна салата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Тили,
    суровата тиква е много, много полезна.Имам позната, която редовно я използва в сурово състояние.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване