КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 декември 2014 г.

Салата от червено цвекло, орехи, мед и хрян / Salad of beetroot, walnuts, honey and horseradish /



    Тази семпла и бърза салатка направих от 1 голям морков, шепа едро счукани орехи, 4 -5 склидки чесън и 1 малка глава червено цвекло.Настъргах зеленчуците на едрото ренде, добавих малко много ситно настърган хрян и нарязан на филийки чесън.
   За дресинг използвах 1 -2 с.л. ябълков оцет, 3 - 4 с.л. зехтин и 1 - 2 с.л. мед.Разбийте дресинга много добре , така че медът да може да се разтвори.Залейте готовата салата.Използвайте малко хрян, той има лютив вкус, но когато се добави и мед не се усеща лютивината и салатата има чудесен вкус.
    Да ви е сладко !









Няма коментари:

Публикуване на коментар