КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 10 февруари 2015 г.

Салата от млечна царевица, червен лук и пащърнак / Salad of corn milk , red onion and parsnip /


 
   Тази лека и вкусна салата приготвих използвайки традиционни зимни зеленчуци.В нея няма нищо специално, но може да се използва и като гарнитура към основно ястие.Замразената млечна царевица може да бъде намерена на приемлива цена и е удобна и бърза за работа.Необходимо е само да се измие с топла вода и може да се използва за гарнитури или салати.Различните марки млечна царевица , които се предлагат на пазара имат различен вкус.Той зависи от това кога е набрана и приготвена и какъв сорт е царевицата.Колкото по - млечни са зърната, толкова по - добре.
НЕОБХОДИМИ  СА  : 400 гр. замразена, измита с топла вода сладка царевица, 1/2 глава червен лук, нарязан на лентички, 1 малък пащърнак, на ситни кубчета, 1 - 2 стръка целина, нарязана на ситно, зехтин, лимонов сок и хималайска сол - на вкус.
  Поставете всички продукти в салатиера и разбъркайте .Да ви е сладко !






 

2 коментара:

  1. Чудесна витаминозна салатка. Честно казано на мен би ми стигнала за обяд и не бих добавила нищо друго:). Много свежа, вкусна и колоритна. Пащърнак не съм опитвала в суров вид, все на супички или печен го правя. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, опитай суров пащърнак и ще видиш,че той е много по - ароматен и вкусен.Подобен е на морков, но много по - ароматен и вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване