КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Домашен плодов сладолед / Home ice /





       Наскоро в една реклама видях промоция на машинки за приготвяне на домашен сладолед от плодове.Веднага реших да закупя такава машинка ако ми хареса.И тъй като наближават летните горещини ви предлагам сладолед само от замразени плодове.В случая съм използвала ягоди и банани.
НАЧИН  НА  ПРИГОТВЯНЕ : Предварително се замразяват във фризер за 24 часа ягоди и банани в отделни съдове.Бананите се начупват или нарязват и така се поставят в съда за замразяване.Количествата на плодовете са според броя на порциите.Аз използвах 3 банана, средно узрели и една купа ягоди.От това количество плодове направих сладолед за 5 - 6 порции.
Машинката приготвя сладоледа от замразени предварително плодове, но след като ги извадим от фризера ги оставяме малко да се поотпуснат.Времето е от 15 - 30 - 40 минути.Това зависи от температурата на фризера, в който плодовете са замразени.След това включваме машинката и започваме последователно да поставяме ягоди и банани в отвора за смилане.Получава се подобна на сладолед смес.Тя се поставя в чаши за сладолед със специална лъжица.Опитах сладоледа натурален, без добавка на ядки или тахан.Много ми хареса.Готовите порции могат да се украсят с начукани на едро ядки, тахан, мед, да се поръсят с кокосови стърготини или канела.Машинката не приготвя сладолед от смлени ядки и плодове, а само от плодове.
    Опитайте приготвен по този начин плодов сладолед и ще видите, че много ще ви хареса.
                Добър апетит !

Бананите, замразени във фризер


Замразени  ягоди


Машинка за приготвяне на плодов сладолед


Готовата сладоледена смес



14 коментара:

  1. Елиии, направо е приказка, очите ми останаха! Как искам една купичка от това блаженство. :) Трябва да си направя, нали? ;)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,
      много вкусен сладолед се получи с тази машинка, която наскоро купих.Става даже по - вкусен сладолед от класическия и не съжалявам за машинката.Много добре го прави, но трябва да се използват само замразени плодове.Е, отгоре може да се гарнира с нещо, но аз исках да изпробвам как ще стане само натурален плодов сладолед.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Мислила съм си за тази комбинация ягоди и банан, предполагам е страхотен сладоледа. Аз си мисля, че и с блендер ще се получат нещата. Слънчев следобед, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      не съм пробвала с пасатор или с блендер да правя сладолед.Но с тази машинка се получи много вкусен сладолед.Можеш да пробваш и ще видиш как ще стане.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Чудесен плодов сладолед, натурален и истински! Честита машинка, все такива вкусотийки да приготвяте:)! Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти от сърце Кате.Получи се много вкусен, натурален сладолед.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Ели,страхотен цвят има сладоледа ти и честита да ти е новата машинка!Очаквам още летни изкушения да ни представиш с нейна помощ!Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Роси,
    към машинката има и книжка с рецепти.Но аз понеже правя за първи път сладолед с такава машинка реших да изпробвам най - простия начин.Но в последствие ще пробвам и по рецептите, които са показани.Даже времето за частично отпускане на плодовете след изваждането им от фризера е различно и пише, че трябва да се изпробва.Ягодите се размразиха по - бавно от бананите, но стана чудесен сладолед.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  7. Честита придобивка, Елена, а комбинацията е вълшебна -
    разкошен аромат, вкус и чудесна консистенция.
    Сърдечни поздрави, хубаво, усмихнато и щастливо лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце Дианка .Машинката си заслужава, става много вкусен домашен сладолед.
      Поздрави и на теб и успешна нова седмица !

      Изтриване
  8. Прекрасно!Хем сладолед, хем здравословен! А дали ще стане в обикновена машина за сладолед или тази е само за плодов?
    Поздрави от мен, Ели и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нати,
      тази машинка е само за плодове.Обикновените машинки за сладолед правят сладоледа на друг принцип.Според мен е по - добре замразените плодове да се смелят в пасатор, мощен блендер или кухненски робот.Изпробвай и ще видиш дали ще се получи.
      Поздрави !

      Изтриване
  9. Очаквам с нетърпение и следващото ти предложение за сладолед направен с машинката Ели! Този е чудесен, ние също обичаме тези леки и наистина вкусни домашни сладоледи. Поне си знаем какво наистина има в тях, нали :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е Вили, поне знаем какви съставки използваме за да направим сладолед.Аз имам и друга машина, която приготвя класическия млечно - сметанов сладолед.Но по - добре е наистина да си направим домашен, отколкото да използваме закупен сладолед.
      Поздрави !

      Изтриване