КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 4 октомври 2015 г.

Паста от чесън, листа от моркови и копър / Paste of garlic, leaves of carrots and fennel /




           У дома често правя паста от чесън използвайки различна по вид зеленина.Днес ви предлагам паста от чесън с листа от моркови и копър.Получи се една разкошна на вкус паста, която е подходяща за гарниране на салати, ястия, намазване на препечени филийки.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  ПАСТАТА : 1 връзка листа от моркови, 1 връзка копър, 2 - 3 глави чесън, сок от 1 лимон, 1 кафена чашка зехтин или шарлан, 1 щипка хималайска сол.
Зеленината се измива, нарязва и смила заедно с лимоновия сок в пасатор.Отделно се смила или счуква чесъна.Всички продукти за пастата добре се разбъркват в купа.
Пастата може да се съхрани в бурканче в хладилника.За подправяне на ястия или салати се използва по 1 с.л. / или 1 ч.л. /.
           Да ви е сладко !











2 коментара:

  1. Веси,
    често правя пасти с чесън.Той е силно бактерицидно / убива бактериите / средство и засилва бързо имунитета.Но повечето хора не могат да го консумират суров по различни причини.Аз също много внимавам.Затова пастата от суров чесън, престояла в хладилник 1 - 2 дни е по - подходяща.Леко убит е силният чеснов вкус, не се получава силно дразнене на храносмилателната система.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване