КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Лесни сурови сладки със сушени сини сливи, ленено семе и кокосово масло / Easy raw sweet with dried prunes, flaxseed and coconut oil /



    Тези много лесни и вкусни сладки са подходящи за всички лежащо болни, които имат затруднения с дефекацията и страдат от запек.Но естествено и много здрави хора имат този проблем в различни периоди.
      НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА  СЛАДКИТЕ :
500 гр. сушени сини сливи без костилка
100 - 150 мл. разстопено на стайна температура кокосово масло
200 гр. кокосови стърготини
6 -7 пълни с.л. смляно ленено семе
   Най - напред смелете сливите в машинка за мелене на месо.Добавете кокосовите стърготини и кокосовото масло.Разбъркайте добре сместа и според това каква е гъстотата и започнете да добавяте смляно на прах ленено семе.Сместа трябва да стане гъста и достатъчно лепкава за да оформите от нея хубави топчета.Аз направих сместа и я поставих във фризер за 2 - 3 часа, така тя стегна бързо, кокосовото масло се втвърди и много лесно оформих топчета.
        Когато приготвите сладките задължително ги съхранявайте на студено, в кутия с капак или купа, покрита с фолио.Тези сладки поради съдържащото се в тях кокосово масло лесно се размекват на стайна температура.Ако желаете сладките да са по - твърди добавете повече ленено семе и кокосови стърготини и по - малко кокосово масло.
         Приятен  апетит !







4 коментара:

  1. Ели, това наистина е проблем на много хора не само на лежащо болните.Вкусен и естествен начин да се чустваме добре!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нати,
      хората дори не съзнават,че редовната дефекация е много важна за здравето и по специално за червата.Много хора наистина имат този проблем, за лежащо болните той е бич.Но това идва най- вече от храната.Тя трябва да е сурова, да съдържа фибри и така проблемът може да се регулира по естествен път.Готвената храна по принцип е по - тежка, с по - малко витамини и фибри и затлачва органите.А нашият организъм е двигател.При лежащо болните обикновено има проблеми и с кръвната захар.Този десерт не е сладък, могат с успех да го използват.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Лени, ето тези бонбони ще направя със сигурност..пък и имам всички продукти у дома! Чудесни са! Дали ще са добре и с какао или някакъв шоколад?

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Люси,
    няма проблем, могат да се добавят и други продукти.Ако имаш рожково брашно можеш да го добавиш.То хем ще уплътни сместа добре, хем вкусът ще е подобен на шоколад.А рожковото брашно е много полезно за жените.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване