КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 2 ноември 2016 г.

Суров веган крем с авокадо, цвят от хризантема, кокосово масло, нар и чия / Raw vegan cream with avocado, color chrysanthemum, coconut oil, pomegranate and whose /





      Обичам да използвам различни ядливи цветя в салати, ястия и десерти.Есента е богата на хризантеми и техният цвят е много красив, но и много вкусен.Този десерт направих с плодов крем от авокадо и круши, но крушите могат да се заменят и с друг вид плод.Използвах в допълнение кокосово масло и кокосови стърготини, зрънца от нар и семена от чия и вижте какво се получи :
ПРОДУКТИ :
2 броя авокадо
3 големи круши
2 пълни супени лъжици семена от чия
сок от 1 лимон
около 100  - 150 мл. вода или суроватка от накисване на ядки
2 - 4 пълни с.л. мед / в зависимост от сладостта на крушите, може и повече /
За подложката :
цветове от хризантема - само венчелистчетата
кокосово масло / да покрие цветовете , разстопено /
2 - 4 с.л . кокосови стърготини
    Най - напред направете подложката за десерта - смесете цветът от хризантема с кокосовото масло и стърготини.
    Накисенете за няколко часа семената от чия във водата / суроватката от ядки /.Смелете в блендер или пасатор почистеното и нарязано авокадо, лимоновия сок, меда, крушите.Добавете семената от чия към плодовото пюре.
  В десертни чаши или купички насипете кокосовата смес, след това плодовото пюре и накрая украсете със зрънца от нар.
          Да ви е сладко !










2 коментара:

  1. Още едно ново и интересно предложение, Ели! За пръв път чета, че хризантемата е ядлива. Слънчев и спокоен следобед!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      цветът на хризантемата е ядлив и много вкусен в десерти и сладки сосове.Пробвай , ще се убедиш сама.
      Поздрави !

      Изтриване