КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 30 ноември 2016 г.

Сурова доматена супа с кълнове от слънчоглед, риган, червен лук и хранителна мая / Raw tomato soup with sunflower sprouts, oregano, red onion and nutritional yeast /



    Много често през студения период на годината използвам замразен доматен сок от фризер, с който приготвям студени супи.И въпреки,че навън е студено тези супи са леки, питателни и много вкусни.Всяка година си замразявам домашни домати под формата на сок във фризера.И почти през цялата зима имам пресен замразен доматен сок.Просто размразявам сока и го използвам по предназначение.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 литър доматен сок
1 ч.ч. кълнове от слънчоглед
1 с.л. сушен риган
1 малка глава червен лук, нарязана на полумесеци
2  с.л. хранителна мая
струйка зехтин и щипка хималайска сол
    Всички продукти за супата се смесват в купа.Сервира се веднага след приготвянето.
                  Приятен  апетит !







4 коментара:

  1. Обичам доматен сок и мама през зимата го поднася с лук, но тук има различни добавки. Интересна рецепта, Ели. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      просто с такива продукти разполагах в момента и затова и това се получи.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Нати,
      това е хранителна мая или още пермезан за вегани и вегетарианци.Така я наричат и има подобен на ядки вкус.Използва се още при приготвяне на пици и рецепти, при които е необходим кашкавал.
      Поздрави !

      Изтриване