КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Сурова тарта от лимец с паста от маслини, коприва и зеленчуци / Tartrate raw spelled with a paste of olives, vegetables and nettle /



   Времето е все още много хубаво затова скоро си набрах хубава, прясна коприва.Направих от нея сурово пюре с лимонов сок и зехтин, което добавих към смлени кълнове от лимец.От тази много вкусна смес направих тарта, която гарнирах с паста от маслини и зеленчуци.
    Ето рецептата :
суров сух лимец -  400 - 450  гр.
1 купа сурова коприва / само връхчетата /
паста от маслини - около 200 - 300 гр.
сурови червени пиперки - 2 - 3
червен лук - 1 малък
маслини с бадеми - 10 - 12
    Най - напред направете кълнове от лимеца.Залейте измитите зрънца с вода за 12 часа, отлейте водата през цедка и дръжте така на стайна температура 1 - 2 дни.Смелете кълновете в пасатор или в машинка за мелене на месо няколко пъти.Смелете копривата със сок от 1 лимон и струйка зехтин.Добавете зеленото пюре към кълновете.Разбъркайте добре сместа и ако е необходимо овкусете със струйка зехтин.Не добавих сол, защото пастата от маслини беше слабо солена.
  Насипете сместа в подходящ съд и притиснете с лъжица, заравнете.Отгоре на тънък слой добавете пастата от маслини, нарязаните зеленчуци на тънки ленти и маслините с бадеми.
      Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар