КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 17 март 2024 г.

Тиквички на фурна с кромид лук, червена пиперка и моркови / Zucchini in the oven with onions, red pepper and carrots /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

4 големи глави лук

2 малки моркова

1 червена пиперка

2 - 3 стръка селари

5 - 6 малки тиквички / размер 18 - 20 см./

олио или зехтин

сол на вкус

За поръсване : 

1 - 2 с.л.  сушен копър,  по 5 - 6. пресен стръка копър и магданоз

      Почистете зеленчуците и ги измийте много добре.Нарежете лука на ситно, морковите на кубчета, пиперката и селарито на ивички.Тиквичките оставете цели.

    Задушете нарязаните зеленчуци в мазнина и 50 мл. вода.Прехвърлете ги в тава.Подредете тиквичките отгоре, леко посолете, добавете вода до средата на тиквичките.

    Печете под фолио на 200 градуса, най - долно ниво на фурната.Преди да омекнат напълно тиквичките махнете фолиото и печете до готовност.Ястието се поднася студено поръсено обилно с копъра - сушен и пресен и магданоза.

     Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар