КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 31 март 2024 г.

Варена целина с лимонов сок, лимонова кора и копър / Boiled celery with lemon juice, lemon peel and dill /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

3 глави българска целина

1/2 литър вода

1 щипка сол / келтска, хималайска /

струйка зехтин

сок и кора от 1 лимон

    Почистената и измита целина се поставя в тенджера, залива се с подсолената вода и се вари под капак на слаб огън.Готовият зеленчук се оставя да изстине.Бульонът се запазва. Всяка глава се нарязва на филийки и се залива със сока от лимона, зехтина и лимоновата кора. Гарнитурата се поднася студена.

      Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар