КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 21 март 2024 г.

Супа от червена леща без мазнина / Red lentils soup without fat /




 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

300 грама червена леща

2 литра вода

1 голяма глава лук

1  морков

3 стръка селари

1 глава чесън на скилидки

2 - 3 стръка българска целина

1 ч.л. с връх куркума

1 ч.л. с връх зърна кориандър

1 с.л. балканска чубрица

1 ч.л. с връх обикновена чубрица

1 ч.л. с връх сушен джоджен

1 щипка сол по желание


     Почистете  и измийте зеленчуците.Нарежете кромид лука на ситно, моркова на кубчета, селарито и българската целина на ивички.Обелете скилидките на чесъна.Измийте хубаво лещата под течаща студена вода.

    В тенджера поставете лещата и водата и оставете да заври.Когато кипне започнете да обирате пяната.След като течността се избистри добавете зеленчуците / лук, морков и селари / и намалете огъня.Лещата трябва да се вари на тих огън.След като поври 10 минути добавете подправките и щипка сол.Варете до омекване на зеленчука и лещата.Извадете от огъня и добавете ситно нарязаните стръкове българска целина и скилидките чесън.

          Сервирайте топла или студена  и да Ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар