КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 16 август 2024 г.

Печена пъстърва на фурна със зеленчуци / Baked trout in the oven with vegetables /




 НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 пъстърва

1 глава целина

1 голям морков

зехтин

сок от 1/2 лимон

1 с.л. оцет

  Измийте и почистете хубаво пъстървата.Обелете моркова и целината и ги нарежете на кръгчета.В тава с хартия за печене и намазнена със зехтин поставете рибата и зеленчуците. Рибата посолете леко отвътре и отвън, полейте с оцета и малко зехтин.Със зехтин леко поръсете и зеленчуците.Печете на 180 - 200 градуса до готовност.Обръщайте зеленчуците при нужда.Охладете и поднесете в чиния.

              Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар