КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 август 2024 г.

Киноа с гъби пачи крак / Quinoa with chanterelle mushrooms /

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

120 грама киноа

200 грама гъби пачи крак

коренчета копър с част от дръжките / 3 връзки /

сол на вкус

зехтин

лимонов сок 

1 литър вода

За поръсване : ситно нарязан копър

   Измийте и почистете коренчетата от копър и ги нарежете на ситно.Почистете гъбите със салфетка и ги нарежете ако е необходимо.Измийте киноата.

   В загрятия зехтин пуснете гъбите и пържете 1 - 2 минути.Добавете малко вода и коренчетата от копър и задушавайте 5 - 6 минути.Добавете киноата и сока на 1 лимон.Разбъркайте и залейте с водата.Оставете да заври и добавете солта.Намалете огъня до минимум и варете  под капак докато киноата поеме всичката вода.

     Сервирайте ястието леко топло или студено, поръсете с пресен копър  и да Ви е сладко !

   








Няма коментари:

Публикуване на коментар