КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 август 2024 г.

Печени патладжани с конопено семе / Roasted eggplants with hemp seeds /

 


       В сезона на летните зеленчуци патладжанът е летния рекордьор особено в турската кухня и не само там.Лесно и бързо изпичам патладжаните върху хартия за печене, на грил или в чушкопек.А гарнирането им е по желание.В случая с конопено семе.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 големи сини патладжани

зехтин

сол

За гарниране : магданоз, конопено семе, орехов тахан

   Измийте и нарежете патладжаните на кръгчета.Леко ги посолете и поставете в съд за 20 - 30 минути докато се отцеди горчивата вода.Измийте и поставете  в тава с хартия за печене намазана с мазнина.Печете на 180 - 200 градуса до леко готовност.Оставете да изстинат. 

   Подредете патладжана в плато, поръсете с малко зехтин, ситно нарязан магданоз.Гарнирайте с голяма с.л. с връх орехов тахан  и поръсете с конопено семе.

                                   Приятен апетит !

 

       


     

Няма коментари:

Публикуване на коментар