В сезона на летните зеленчуци патладжанът е летния рекордьор особено в турската кухня и не само там.Лесно и бързо изпичам патладжаните върху хартия за печене, на грил или в чушкопек.А гарнирането им е по желание.В случая с конопено семе.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 големи сини патладжани
зехтин
сол
За гарниране : магданоз, конопено семе, орехов тахан
Измийте и нарежете патладжаните на кръгчета.Леко ги посолете и поставете в съд за 20 - 30 минути докато се отцеди горчивата вода.Измийте и поставете в тава с хартия за печене намазана с мазнина.Печете на 180 - 200 градуса до леко готовност.Оставете да изстинат.
Подредете патладжана в плато, поръсете с малко зехтин, ситно нарязан магданоз.Гарнирайте с голяма с.л. с връх орехов тахан и поръсете с конопено семе.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар