КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 16 август 2024 г.

Черен императорски ориз с гъби пачи крак / Black Imperial Rice with Crow's Feet Mushrooms /





   Черните видове ориз както и ориза БАСМАТИ съдържат резистентни нишестета. Когато се консумират тези нишестета не се превръщат в захар.Това прави тези видове оризи изключително здравословни. Богатството на минерали и микроелементи ги прави подходящи за употреба и при тежки хронични заболявания 


 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1/2 ч.ч. ориз

11/2 ч.ч. вода

200 грама гъби пачи крак

1 щипка сушена мащерка

зехтин

   Измийте ориза под течаща вода в цедка и го поставете в тенджера с дебело дъно.Залейте със студена вода и загрейте до кипване.Преди водата да започне да кипи намалете огъня до минимум. Варете 22 - 25 минути и прецедете през цедка.Запазете водата в случай, че не е поета от ориза.Тази вода може да се пие и е богата на микроелементи и минерали.

     Почистете внимателно гъбите със салфетка и ги запържете за 1 - 2 минути на силен огън.Добавете 100 - 150 мл. вода и варете без капак до готовност на гъбите.Водата трябва да изври почти напълно.

   В плато или чиния сервирайте канапе от ориза.Отгоре поставете гъбите и поръсете всичко със захтина.Сушената мащерка използвайте за ароматизиране само на гъбите.

     Сервирайте ястието леко топло или студено и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар