КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 август 2024 г.

Салата от кейл с гъби пачи крак /Kale salad with chanterelle mushrooms /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама гъби пачи крак

300 грама кейл

зехтин

сол 

сок от 1 лимон

   Почистете гъбите със салфетка и ги нарежете.Моите бяха дребни и не се наложи допълнително да ги режа.Запържете за 1 - 2 минути и налейте вода около 100 - 150 мл.Задушавайте на силен огън до готовност и леко посолете. Оставете да изстинат.

    Измийте кейла и го нарежете на тънки ивички. Добавете гъбите, сока от лимона, сол и зехтин и разбъркайте.Приятен апетит !

       









                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар