КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 20 август 2024 г.

Прясно зеле с нахут / Fresh cabbage with chickpeas /

 



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 малка глава бяло зеле

1 морков

1 глава кромид лук

1 червена пиперка капия

1 зелена пиперка капия

1 ч.ч. суров нахут

1 с.л.  с връх червен сладък пипер

1 с.л.  с връх чубрица

1 ч.л. сол

     Измийте и почистете моркова, лука, пиперките и ги почистете.Нарежете лука на ситно, моркова настържете на ситно или едро ренде, пиперките нарежете на ивички.Почистете външните листа на зелето, нарежете на две , а след това на фини лентички.

    В тенджера с мазнина задушете моркова, лука и пиперките с малко /  100 мл. / вода докато си променят цвета.Добавете зелето и продулжете готвенето.Ако е нужно добавете още мазнина, защото зелето става по - вкусно така.Към края на варенето добавете подправките, солта, варения нахут и хубаво разбъркайте. Ястието трябва да остане само на мазнина.

            Вкусно е леко топло или студено . Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар