НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 малка глава бяло зеле
1 морков
1 глава кромид лук
1 червена пиперка капия
1 зелена пиперка капия
1 ч.ч. суров нахут
1 с.л. с връх червен сладък пипер
1 с.л. с връх чубрица
1 ч.л. сол
Измийте и почистете моркова, лука, пиперките и ги почистете.Нарежете лука на ситно, моркова настържете на ситно или едро ренде, пиперките нарежете на ивички.Почистете външните листа на зелето, нарежете на две , а след това на фини лентички.
В тенджера с мазнина задушете моркова, лука и пиперките с малко / 100 мл. / вода докато си променят цвета.Добавете зелето и продулжете готвенето.Ако е нужно добавете още мазнина, защото зелето става по - вкусно така.Към края на варенето добавете подправките, солта, варения нахут и хубаво разбъркайте. Ястието трябва да остане само на мазнина.
Вкусно е леко топло или студено . Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар