КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 19 септември 2024 г.

Салата от червено цвекло с лимонов сок, орехи и масло от облепиха / Beetroot salad with lemon juice, walnuts and sea buckthorn oil /




        Направих тази салата по класическия начин, но добавих облепихово масло закупено от магазин Берьозка.Като добавка към нея изпоолзвах парчета Бородински хляб.Това е 100 % ръжен хляб направен по рецепта на монасите от Спасо - Бородинския манастир в Русия.Напълно постен хляб, наръсен отгоре с кориандър, приготвен със закваска. 

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 малки глави червено цвекло

сок от 1 лимон

сол на вкус

струйка облепихово масло

1/2 ч.ч. орехи / няколко цели ядки и останалите нарязани на ситно /

   Измийте, обелете и настържете цвеклото на едрото ренде.Добавете сока от лимона, солта , нарязаните орехи и облепиховото масло и разбъркайте.Накрая гарнирайте салатата с цели ядки орехи.

          Сервирайте салатата веднага поднесена с парчета Бородински хляб и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар