КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 септември 2024 г.

Постно ястие от гъби шийтаке и манголд / Lean dish of shiitake mushrooms and chard /

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 

400 грама гъби шийтаке

5 - 6 големи листа манголд без дръжките

1 1/2 ч.ч. вода

зехтин или олио

сол на вкус

     Извадете гъбите от опаковките и ги почистете с кухненска салфетка. Леко измийте за секунди под течаща вода и ги нарежете на ивички.В тиган със загрята мазнина пуснете гъбите и разбърквайте 1 - 2 минути. Добавете топлата вода, солта и варете под капак на умерен огън.Водата трябва да намалее, но да остане малко за сос.

   Измийте манголда и го нарежете на дебели ивички.Добавете го към ястието и разбърквайте 2 - 3 минути.Извадете от огъня , леко охладете и сервирайте.

        Да Ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар