КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 септември 2024 г.

Салата от глухарче с печени гъби шийтаке / Dandelion salad with roasted shiitake mushrooms /

    



   След дъждовете тази година градината ни е пълна с прекрасно глухарче.И макар, че по - рядко се виждат цветове корените и листата са чудесни за салати. Гъбите шийтаке също са в сезона си и могат да се намерят пресни.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама гъби шийтаке

листа от глухарче

сол

зехтин

сок от лимон или ябълкав оцет


хартия за печене


           Измийте и нарежете листата от глухарчето. Гъбите почистете с кухненска салфетка и поставете в тава с предварително намазана с мазнина хартия за печене. Печете 20 - 25 минути на 180 градуса и оставете да изстинат. Нарежете гъбите на ивички.

           Смесете всички продукти за салатата и разбъркайте.Сервирайте в плато и да Ви е сладко !

   





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар