КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 26 септември 2024 г.

Постно ястие с просо, гъби пачи крак и сушен джоджен / Lean dish with millet, chanterelle mushrooms and dried mint /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1/2 ч.ч. просо

200 грама гъби пачи крак

1 щипка сушен джоджен

5 - 6 с.л. зехтин

1 1/2 ч.ч. вода

сол на вкус

    Измийте гъбите и просото.В загрята мазнина пуснете гъбите и разбъркайте няколко пъти.Залейте с водата и добавете солта.Варете на умерен огън под капак 10 минути.Добавете просото и разбъркайте.Варете още 15 минути, добавете джоджена и след 5 минути свалете от огъня.Леко разрохкайте с вилица и сервирайте.

     Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар