КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 септември 2024 г.

Гъби шийтаке с императорски черен ориз и магданоз / Shiitake mushrooms with imperial black rice and parsley /




        Комбинирах печени на фурна гъби шийтаке с предварително сварен черен императорски ориз.Аз измивам за кратко ориза, но може и да не се мие.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 грама гъби шийтаке
1 ч.ч. черен императорски ориз
2 ч.ч. топла вода
зехтин
сол
магданоз

хартия за печене

   Почистете гъбите с кухненска калфетка след като ги извадите от опаковката и измийте за секунди под течаща вода ако имат замръсявания.Добре и да не се мият.Печете във фурната върху хартия за печене, предварително намазана с мазнина.Запичат се за 20 - 25 минути на 180 градуса.Оставете да изстинат и нарежете на ивички.Нарежете на ситно и пресния магданоз.
    Измийте ориза за кратко под течаща вода и го сложете в тенджера.Добавете 2 чаши топла вода и разбъркайте.След като заври намалете огъня до минимум. Варете до готовност.Оризът трябва да поеме водата напълно.Извадете от огъня и върху тенджерата поставете кухненска кърпа.Върху нея капак.Така ориза се задушава от парата.Разрохкайте с вилица и добавете гъбите и магданоза.
    Сервирайте леко топъл или студен и да Ви е сладко !











Няма коментари:

Публикуване на коментар