КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 25 септември 2024 г.

Просо с грах, тиквички и сусам / Millet with beans, zucchini and sesame seeds /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. просо

1/2 ч.ч. замразен грах

2 малки тиквички / около 20 см. дължина /

олио или зехтин

1 щипка сол

2 с.л. с връх сусам

2 ч.ч. вода


      Измийте, почистете и нарежете тиквичките на малки кубчета.Измийте просото. В загрята мазнина поставете тиквичките, разбъркайте 1 - 2 минути и добавете замразения грах.Гответе под капак на умерен огън.Накрая добавете просото, солта и топлата вода.Разбъркайте 1 - 2 пъти и продължете да готвите под капак около 20 минути.Накрая извадете от огъня, добавете сусама и разбъркайте.

         Поднесете топло или студено като гарнитура или самостоятелно ястие  и да Ви е сладко !





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар