КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 19 май 2015 г.

Моята първа среща на живо с кардиохирурга проф. Чирков / My first live encounter with Professor Cardiac Surgery. Chirkov /

    Преди около 2 седмици, с една колежка от църковния хор решихме да изпием по един чай в една сладкарница.Когато влязохме видях на една маса, сам, кардиохирурга проф.Чирков.Отидохме при него, поздравихме го и имах удоволствието да му задам няколко въпроса, свързани с лечението на заболяванията на сърцето.
В България, в последните години много хора имат проблеми със сърдечно - съдовата система и от страна, пълна с дълголетници се превърнахме в страна, която е на едно от първите места по заболявания на сърцето.Много хора днес имат поставени стендове или байпас и тези операции се увеличават все повече и повече.Аз обаче считам, че с прости , природни средства човек може да се избави и от най - тежките сърдечни проблеми и ми беше интересно да разбера какво мисли по този въпрос проф.Чирков.Бях малко скептично настроена, защото знам, какво е мнението на официалната медицина по този въпрос.
Но изненадата ми беше пълна, когато чух отговора на професора.Неговото мнение е, че не трябва човек да употребява много лекарства, които са синтезирани по химичен път, защото те отравят организма.А според проф. Чирков всеки организъм е способен да се самоизлекува стига да му дадем тази възможност.Всеки организъм е съвършена, самолекуваща се система и проблемите със здравето могат да бъдат решени първоначално с много прости природни средства.Само в най - тежките и сложни случаи би трябвало да се пристъпва към операции.
Едно от средствата за борбата с високото кръвно налягане е жълтото лале.На пролет се изяждат само листата на 6 жълти лалета.Това се прави всяка година при хипертония и има ефект.Не се използват други цветове лалета, а само жълти.При проблеми със сърцето голяма роля има движението и то ходенето пеш на дълги разстояния.Затова, когато ви се налага не ползвайте транспорт, а ходете пеш - дневно човек може да премине пеш до 7 - 8 км.

4 коментара:

  1. Елена, страхотна информация ни даваш за кръвното! Ще я споделя непременно с моята позната, която има проблеми с кръвното!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Жани,
    в различни книги има много лесни и прости рецепти при проблеми със сърдечно - съдовата система.Имам близка, която от години използва жълтите лалета през пролетта и се чувства добре, няма сериозни проблеми.
    Поздрави и на теб и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, надявам се да не стигам до проблеми със сърцето или поне не скоро. Хубаво е човек да се опитва да живее така, че да помага на тялото да се справи само и само в краен случай да прибягва до традиционната медицина. Все пак и за нея има място под слънцето понякога

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче,
      всяка медицина / традиционна и нетрадиционна / се развива в течение на годините.В най - тежките и сложни случаи се налагат операции и без тях не може.Но понякога човек може да си помогне сам с някое природно средство, без да знае, че сложният му проблем по такъв прост начин може да се разреши.
      Поздрави !

      Изтриване