КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 19 септември 2016 г.

Пълнени пиперки със сурова паста от кайсиеви ядки и кашу / Stuffed peppers with pasta raw apricot kernels and cashew /




     От сурови кайсиеви ядки и сурово кашу направих чудесна сурова паста за пълнеж на зеленчуци.Кайсиевите ядки са чудесни за различни пасти когато се накиснат във вода за няколко часа, както и кашуто.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
кайсиеви ядки - 100 гр.
кашу - 50 гр.
сок от лимони - 2 бр.
щипка хималайска сол
Зеленчуци по избор - пиперки, домати, тиквички, лук
Почистете зеленчуците, измийте ги и ги подгответе за пълнене.Накиснете за 4 - 5 часа кашуто и кайсиевите ядки във вода.Смелете ги в блендер заедно със сока от лимоните и солта.С получената смес напълнете зеленчуците и ги сервирайте цели или нарязани.Използвах червени пиперки, които след като напълних с ядковата смес нарязах на шайби.
                  Приятен  апетит !




4 коментара:

  1. И това звучи интересно, Ели! Неизчерпаем източник на идеи е твоят блог! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      тази паста от сурово кашу и кайсиеви ядки е много вкусна.Тя може да се използва за различни пълнежи или към нея да се добавят различни добавки.Кайсиевата ядка съдържа вит.В17, който много хора вземат като хранителна добавка.А ето тук могат чрез натурален продукт да си го набавят.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Кате,
      наистина тези пеперки са чудесно мезе, макар и сурови.Подходящи за сезона и много вкусни.
      Поздрави !

      Изтриване