КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 16 април 2015 г.

Плодов крем с рожково и сусамово брашно / Fruit cream with carob flour and sesame /


          



  Плодовите кремове са лесни и много вкусни десерти.Приготвям ги по всяко време на годината като използвам сезонни плодове.Днешното ми предложение е за крем от банани и сок от портокали в комбинация с кокосови стърготини, рожково и сусамово брашно.
   НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА : 3 - 4 банана, сок от 5 - 6 портокала, 1 с.л. рожково брашно, 2 с.л. кокосови стърготини, 2 с.л. сусамово брашно / смлян сусам в кафемелачка /, 2 ч.л. семена от чия, предварително накиснати в малко вода.
Всички изброени продукти се поставят в блендера и се пасират, при нужда може да се добави и малко вода.
  Готовият крем се украсява с кокосови стърготини.
      Да ви е сладко !







4 коментара:

  1. Елена какви ли не предложения ни показваш! Непременно ще го опитам! Вчера сутринта правих суров крем (по твоя идея) от банана, круша, ябълка, лимонов сок, орехи и бадеми, всичко пасирано с блендер. Сега ще опитам и със сусам.
    Тъкмо бях свикнала със суровоядството и влязохме с малката в болницата и там само спокойствие за суровоядство нямах!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани,
      и аз имах скоро проблеми със здравето - по - специално със зъбите.Но тези плодови кремове са идеалният вариант за здрави и болни.Съдържат натурални съставки и са много вкусни и полезни.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Непременно ще го пробвам и аз, толкова вкусно изглежда. Благодаря ти за всички прекрасни рецепти, които споделяш с нас! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    рецептите са много прости и лесни.Но много хора не включват продуктите в сурово състояние като смятат ,че топлинно обработени запазват лечебните си съставки.Това за жалост не е самата истина, защото животните не готвят храната си, а я консумират сурова.Но това широко застъпено мнение, трупано с десетилетия продължава да властва и да заблуждава хората.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване