КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 29 април 2015 г.

Песто от левурда и бадемови ядки / Levurda pesto and almond nuts /








     В ранна пролет с нетърпение очакваме да се покажат листата на левурдата / дивия чесън /, които засяваме в градината ни.Но това растение никога не ни достига.Затова, когато започне продажбата на левурда в големите търговски вериги си купувам няколко пакета и правя песто с различни по вид ядки.В рецептата, която днес ви представям използвах бадеми, предварително накиснати във вода.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  ПЕСТОТО : 200 грама сурови бадеми / накиснати във вода за 12 часа /, 480 грама пресни листа от левурда / див чесън / - 3 пакета по 160 грама, хималайска сол на вкус, сок от 2 големи лимона, вода.
Измийте листата на дивия чесън и ги нарежете на ситно.Смелете отцедените ядки в пасатор или кухненски робот като добавяте и част от водата , използвана за накисването им.Поставете всички посочени продукти в блендера и пасирайте.Трябва да получите фино, гладко пюре.Добавяйте водата на порции до получаването на желаната от вас консистенция.
  Пестото може да съхраните в буркани в хладилника.Можете да намажете филийки с песто, да гарнирате салати, ястия , супи.
      Приятен  апетит !

Накиснати  във вода бадеми

     
Три  пакета по 160 грама прясна левурда

Бадеми - сухи ядки











Няма коментари:

Публикуване на коментар