КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 април 2015 г.

Салата с артишок, фенхел, краставици и моркови / Salad with artichokes, fennel, cucumbers and carrots /



   Тази вкусна салатка направих с пресен артишок и фенхел.Не съм купувала артишок, поради високата му цена.Но тази година по големите търговски вериги може да се намери артишок, който е на много изгодна цена.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА САЛАТАТА : 1/2 краставица, 1 морков, парче фенхел, 1 артишок, 7 - 8 маслини, 1/2 вр. копър, за овкусяване - щипка хималайска сол, зехтин и сок от 2 малки лимона.
Нарежете обелената и измита краставица на полумесеци, настържете моркова на едрото ренде.Фенхела почистете от кочанчето / както зелето / и нарежете на тънки ивички.Пригответе сок от 2 лимона.Обелете всички връхни листа на артишока, срежете го на две и почистете мъхестата част вътре.Нарежете зеленчука на тънки ивички като веднага ги потапяте в лимоновия сок.Ако е необходимо най - напред потопете половинките артишок в лимоновия сок, за да не потъмнява.
Смесете всички продукти за салатата в купа и разбъркайте, сервирайте веднага.
    Да ви е сладко !


















Няма коментари:

Публикуване на коментар