КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 29 април 2015 г.

Сурова зелена паста от овчарска торбичка, глухарче, поници люцерна, краставица, моркови и чесън / Raw green paste Shepherd s Purse, dandelion, alfalfa seedlings, cucumber, carrots and garlic /



  Почти през цялата година обичам да правя паста или песто от различна сурова зеленина.Използвам различни зелени растения и билки, които мога да намеря почти през всички сезони.Така мога да приемам по - голямо количество зелени растения, удобно е пастата или пестото да се консумира извън дома - на работа, на пикник, на екскурзия или при всеки друг повод.Пастата и пестото се правят лесно, особено ако разполагаме с хубав пасатор или блендер.
Ето и днешното ми предложение за вкусна сурова зелена паста : 1 голяма шепа глухарче - листа и цвят, 1 голяма шепа овчарска торбичка - пресни, млади стръкчета, 1 тавичка поници от люцерна, няколко стръка зелен чесън, 1 морков, 1 краставица, хималайска сол на вкус, сок от 2 лимона, вода и зехтин / по желание /.
Измийте и почистете зеления лук и зеленината.Нарежете всичко на ситно със сатърче за рязане на зеленчуци.Поставете всички продукти за пастата в блендер, пасатор или кухненски робот.Смелете всичко докато получите фино пюре.Добавяйте по малко вода докато получите желаната от вас консистенция.Тази паста е добре да се съхранява в буркани в хладилника.Аз не добавям зехтин в пастата, когато я съхранявам.Зехтин добавям непосредствено преди сервирането.Тази паста може да се използва за гарниране на ястия, супи, салати.
                  Да ви е сладко !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар