КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 17 април 2015 г.

Вирусните и бактериалните заболявания - как с природни средства да се преборим с тях ? / Viral and bacterial diseases - how natural resources to fight them ? /

   Вирусите и бактериите са постоянни спътници на живота ни.Някои полезни бактерии са причина за запазване на храните и за изхранване на цялото човечество векове наред.Но болестотворните бактерии и вируси са били и в момента са бич за цялото население на земята.Векове наред хората са полагали неимоверни усилия с цел предотвратяване на вирусни или бактериални тежки инфекции.
Всяка бактерия или вирус обаче може да съществува в организма при точно определени условия.Бактериите и вирусите съществуват при точно определена температура / обикновено има температурен диапазон /, определена хранителна среда / бактериите се хранят с отпадъци /, определена влажност и още цял списък от условия на средата.Когато обаче само един от факторите на средата / например температура / се промени бактерията / вируса / умира.Това се отнася и за човешкият организъм - без кислорода от въздуха, който дишаме ние ще умрем.
Знам със сигурност, че организма е съвършена система и може сам да се бори с различните бактериални и вирусни заболявания, които непрекъснато съпътстват живота ни.
Преди години, когато не са били известни силните антибиотици хората обикновено са умирали от тежките инфекции.Но е имало случаи и на пълно излекуване и то само с природни средства.От моите баба и дядо знам, че преди години са преборвали дори такива тежки заболявания като холера и воден плеврит само с натурални съставки.Именно ръководейки се от условията и факторите, при които даденият вирус / бактерия / могат да съществуват.
В чистият организъм болестотворни бактерии или вируси не могат да съществуват, нямат среда за развитие.Затова именно е важно винаги да се провеждат периодични прочистващи процедури / гладувания на вода, на сокове, на плодове или прочистване на дадената система на организма по определена методика /.Много от днес съществуващите тежки форми на артрита, тежки автоимунни заболявания и т.н. се дължат именно на определен вирус или бактерия.Ако тази бактерия се изолира и се знае коя е, при какви условия на средата съществува тогава можем да мислим и как именно да я унищожим.
Днес обикновено се изписват цяла плеяда от антибиотици, дори без да се изолира бактерията и без да се направи антибиограма.Това само по себе си е риск, лекуване на сляпо без да се знае какво точно правим.Така преди години и аз се завъртях в този порочен кръг - лечение на инфекция със серия от антибиотици / 8 / , без изолиране на точният вид стафилокок и без да се направи антибиограма.Така бактерията стана абсолютно резистентна / устойчива / на каквито и да е антибиотици и всяка поредна антибиограма показваше, че бактерията е жива.Болките естествено си ги имаше, но лекуващият ме лекар отказа каквото и да било лечение под предлог, че този стафилокок не може да бъде унищожен.
Започнах цялостно проучване на стафилококите - какви условия изискват за съществуването си - температура, хранителна среда, процентно съотношение на захар / сол / в кръвта и др. фактори.Много дълго мислих как точно да премахна един от факторите на средата за да може стафилокока да умре.Реших да спра приемането на всички изписани препарати и проведох 10 дни гладуване на вода.На 10 - я ден всички болки спряха / инфекцията беше ушна /.Проведеното  в последствие повторно изолиране на бактерията и антибиограмата показа липса на стафилококи.Така " нелечимата " стафилококова инфекция стана лечима, когато организма сам промени условията на средата / прочисти се /.
Днес продължавам да мисля, че прочистването на организма е основният фактор за перфектно здраве - прочистване и на физическо и на духовно ниво.
Много хора днес използват различни ваксини и ги поставят , когато настъпи сезонът на грипа например.Но основното в борбата с вирусите и бактериите не са ваксините, а чистият организъм.Колкото по - чист отвътре е организма , толкова по - силен е имунитета.Свидетел съм на много случаи , при които хората използват скъпи антивирусни или антибактериални препарати при лечението на дадено заболяване и то най - често без особен успех.Именно защото пренебрегват най - важното -ПРОЧИСТВАНЕТО   НА  ОРГАНИЗМА.

8 коментара:

  1. Вярно е , но и трудно. Макар да се опитвам поне малко от малко да се грижа за чист организъм. Поздравления, Ели !

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно, Елена! Не съм особено запозната с темата и обикновено се доверявам на лекарите, но все по-често виждам, че доверието ми е абсолютно неоправдано. Само дето като теб нямам волята и упоритостта, а и знанията за да се справя сама...
    Но определено все повече ме интригуват статиите ти и това, че де опитваш да помагаш, споделяйки опита си. Благодаря ти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми беше интересно да прочета, благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване
  4. Ели, опитвала съм да бъда само на плодове и зеленчуци (сурови, без нищо друго) - защото само на течности ми е още трудно. И вярвай ми, имам желание, но ми става толкова зле, толкова прималявам от глада... Че просто едвам издържам един ден и на следващия вече не мога.
    В тази връзка. Занеш ли какво би помогнало при диабет? Какви храни биха могли да подпомогнат свалянето на захарта? Или само гладуване? Не се отнася за мен, а за възртасна жена.
    Благодаря ти за всичко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,
      относно процеса на прочистване - става ти зле, защото организма не е прочистен и полага усилия да се прочисти по - бързо.Обикновено първите прочистващи процедури са по - тежки, затова е важно винаги да се правят клизми.Така прочистването става бавно, постепенно и няма някакъв дискомфорт.
      Относно диабета - ето тази публикация ще ти е от полза - http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/09/blog-post_99.html
      За диабета не се препоръчва гладуване на вода повече от три дни.Но може да се направи прочистване със сокове например.Да се приемат пресни кълнове и зеленина , която спомага за регулиране на кръвната захар.Кълновете на фия / уров / и нахута правят чудеса, а тученицата, глухарчето и още ред диви растения могат много да помогнат в това отношение.
      Поздрави !

      Изтриване
    2. Ели, признателна съм ти, жива и здрава бъди! :)

      Изтриване
  5. Много полезна и навременна публикация, Елена,
    особено ценна от позицията на личен опит и положителен резултат.
    "Колкото по - чист отвътре е организма , толкова по - силен е имунитета" - вярно, точно и много важно -
    Благодаря ти,!

    ОтговорИзтриване
  6. Уважаеми дами,
    обикновено човек се доверява на лекаря без много , много да се замисля.Започваме да се замисляме когато положението стане нетърпимо и критично.Тази стафилококова инфекция преди години ми създаде доста проблеми и болки в ухото.Беше лекувана в болница, без особен резултат.Тогава реших да взема нещата в свои ръце и аз / а не лекуващият ме лекар / да съм напълно отговорна за здравето си.И днес, когато почувствам някакъв проблем спирам храната, минавам на сокове или на плодове и нещата обикновено се оправят за 2 - 3 дни без прием на никакви лекарства.Преди години сляпо се доверявах на лекарите, които ми изписваха най - различни хомеопатични, билкови или химично синтезирани лекарства.Това лечение ми увреди други органи - бъбреци, черен дроб, стомах.Затова днес винаги се придържам към натуралната храна и лечение и вярвам, че това е най - доброто.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване