КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 28 юли 2014 г.

Кошнички от зелена салата с мус от тученица и смлени ядки / Baskets of green salad with purslane mousse and crushed nuts /



   Тученицата, тази много полезна и киселичка на вкус зеленина се използва в гръцката и някои други кухни за приготвяне на вкусни сосове, супи, мусове,както и служи като плънка в банични кори.Реших да покажа един ядков мус,използвайки тученица,която е много полезна за всички диабетици, тъй като има свойството да намалява кръвната захар.
 За тази салата са необходими : 1 зелена салата, зеленчуци по избор -пресни тиквички,домати,краставици,пресни пиперки,лук - резанец ; за муса от тученица са необходими : прясна тученица - 1 връзка, 100 грама суров бразилски орех,1 ч.ч. накиснати и отцедени от водата белени тиквени семки, хималайска сол / по желание, сок от 1 лимон;
    Смелете най- напред ядките, а после с тученицата ги миксирайте със 100 ml. вода във блендера, прибавете хималайска сол ако желаете и лимоновия сок.
   Вземете три листа от зелената салата,подредете ги така ,че да се застъпват.Върху тях подредете нарязаните зеленчуци и 1-2 с.л. от ядковия мус.Вземете няколко стръка от лука -резанец и завържете салатките, така че да се получи кошничка,Украсете отгоре с перцата от лука.
         Приятен  апетит !
   

Смлени  белени  тиквени  семки

Ядки от суров бразилски  орех

Готовият мус от смлените ядки и  тученицата


Зелен лук - резанец -перцата му са крехки и се режат с ножица

Подготвените за кошничката листа от зелена салата.

Листата  заедно с пълнежа -  зеленчуци и мус

Готовите кошнички гарнирани с лука - резанец
Прясно  набрана тученица

Няма коментари:

Публикуване на коментар