КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 2 юли 2014 г.

Мус от авокадо с пресен живовляк / Avocado mousse with fresh plantain /

За този мус са необходими : 1 авокадо,10 листа широколистен живовляк,5-6 склидки чесън,2 щипки хималайска сол,2 с.л. зехтин,1/2 лимон -сока,1/2 връзка магданоз,1/2 връзка копър.

Теснолистен   живовляк

Теснолистен   живовляк

Широколистен   живовляк

     Авокадото обелваме,изваждаме костилката и нарязваме.Нарязваме също и измитата зеленина.Смесваме всичко в кухненски робот или пасатор и миксираме до получаване на гладка консистенция.В зависимост от гъстотата,която искаме да получим,можем да добавим и малко вода - около 1/4 ч.ч.
   Украсяваме и поднасяме към салати.



2 коментара:

  1. Елена, толкова много, интересни и нови за мен комбинации -
    не успях да разгледам всяка една рецепта поотделно, но ще се върна отново... Харесват ми!
    Благодаря за чудесните идеи, поздрави и доскоро!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти от сърце Диана.Показвам начин за използване на живовляка,тази забравена ,но много полезна билка.Той е незаменим при лечение на болки в стомаха и силна кашлица.В сушено състояние през зимата може да се добавя към всякакви ястия или да се разбърка с мед.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване