КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 16 юли 2014 г.

Подготовка за пикник или дълго пътуване /Prepare for a picnic or a long journey /

Налага Ви се да пътувате,а желаете да се храните здравословно,без да използвате обичайните за това закупени готови храни - вафли,солети,дребни сладки и т.н.
    Ето едно предложение с арменски хляб - ЛАВАШ.Това са много тънко разточени кори, изпечени и от двете страни.Този хляб е произведен от тесто без мая и консерванти / само сол,брашно  и вода /.Много е вкусен дори без пълнеж, безквасен е и е удобен за приготвяне на различни ястия с плънка.Произведен е в гр. Генерал  Тошево.При липса на такива тънки кори може да се използват различни видове тортили  / в големите вериги ги има /.
Подгответе и нарежете различни зеленчуци - тиквичка,домат,краставичка,червена и зелена пиперка,бяло и червено зеле,моркови,червено цвекло /на пръчици или лентички / ;подгответе предпочитани от Вас кълнове,зелена или червена салатка / измити листа / или китайско зеле ;
подгответе пастет от маслини,крем - сирене от ядки или друго по ваш избор.
    Срежете кората на хляба ЛАВАШ на две равни части /аз използвам кухненска ножица,тъй като става по - лесно /.Подредете зеленчуците,кълновете,пастета.Обвийте продуктите на руло в кората от хляба,поставете в домакинско фолио /обвийте като бонбон / и приберете в хладилника.Тези рулца могат да се поставят в хладилна чанта или направо в кошницата за пикник.
      Аз предлагам вариант с тиквички,краставици,домат,кълнове от люцерна,настъргани на едро ренде моркови.
    Приятен  апетит!

Корите от хляба,така както са сгънати в пакета

Разгъната кора   -  /1/2  част /

Подреждане  на зеленчуци и кълнове

Подготвено  рулце /плънката от едната страна не изтича и само там може да се обвие с фолио /от другата страна може да се консумира /

Кората  - срязана на две части  / тънка е колкото  вестник/

Кората , прегъната на три части

Поставяне на  зеленчуците

Кълнове  от люцерна

Готовото  рулце с   пълнеж / плънката от двете страни не изтича /,
може да се обвие с фолио цялото рулце  като бонбон

2 коментара:

  1. Много ми харесва рецептите ти, Елена, със всяка публикация се убеждавам, че този блог е трябвало и трябва да го има.
    Отново страхотни предложения, не успявам да разгледам подробно всяка една от тях, но зная, към винаги мога да намеря нещо полезно, вкусно и различно.
    Най-сърдечни поздрави за теб, хубави празнични летни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Диана.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване